info@emblemakeszites.hu

A színek hatásai

A színek varázsa nem csak az üzleti életben

Ma már minden színes körülöttünk. A kiadványaink, a házunk, irodánk vagy akár az utca. Azért tesszük, hogy figyelmet, valamilyen érzelmet váltson ki. Az érzelmekkel befolyásolni lehet szinte mindent, tudatosan, vagy tudattalan.

Ezért van az, hogy az üzleti életben a színek nagy jelentőséggel bírnak a hatásuk miatt, amit egy tudatos marketing stratégiával ki is lehet használni.

Azt nem árt tudni általánosságban, hogy a világos pasztellszínek inkább nyugtatnak, pihentetnek, a sötét vagy az élénkebb színek, pedig energiával töltenek fel.

Honlaptervezés, vagy arculattervezés alkalmával nem szabad megfeledkezni a színek tudatos használatáról! Egy honlapon például a piros cselekvésre buzdító hatását gombok színezésére használva megfelelő irányba terelhetjük látogatóinkat. Erre a színre ugyanis sűrűbben kattintanak a látogatók.

A színek helyes használata sokat javíthat az üzleti életünkben, de sokat árthat is a rosszul megválasztott színkombináció.  Akárhogy is, ügyelnünk kell használatukra és meghálálják azt.

Mit ad a kék szín:

 • A kék szín jellemzően a bizalmat sugározza, nagyon klasszikus és általános választás. Az üzleti életben eléggé gyakran használt szín. Nyugtató és hűvös, és szimbolizálja a megbízhatóságot és az érettséget.

A lila szín:

 • Egyszerre ébreszti föl a szívet és lazítja el az elmét, és inspirál. Olyan személyiségeknek ajánlott, akik tele vannak inspirációval, gazdag a fantáziájuk és érzelmeik szenvedélyesek. A külső megjelenésükkel szeretik hangsúlyozni, hogy nem kívánják feladni egyediségüket. 

A piros szín jó választás, ha:

 • A vibráló piros igazi figyelemfelkeltő szín, izgató és szenvedélyes, erős érzelmi töltettel bír. A piros színnel hatékonyan lehet nemcsak szövegrészeket kiemelni, de pozícionálja képen is a tekintetet. Honlapokon a gombok hangsúlyozására az egyik legjobb választás.

A narancsszín használata

 • A narancsos színek nagyon játékos, barátságos hangulatot kölcsönöznek, mindemellett jellemzően megkövetelik a figyelmet. Tele vannak energiával és egyszerre keltenek rikító és kényelmes érzetet. E szín üzenete várhatóan pozitív fogadtatásra talál a fiatalok körében a marketing legkülönbözőbb területein. 

A barna

 • A földszínű barna tónusok egyszerűséget, kényelmet és hitelességet sugároznak. A barna elsőre furcsa színválasztásnak tűnhet, de markáns és férfias vintage logóknál tökéletesen működik. Egyedi és régi megjelenést kölcsönözhet a márkának. 

A sárga szín

 • A sárgával általában meleget, vidám érzetet kelthetünk, serkenti az agyműködést és energiával telít el. A gyerekeknek szóló anyagokban, és az utazási irodák prospektusaiban nagyon pozitív hatást tudnak kifejteni a sárga színek. E szín különösen hatékony figyelemfelkeltő, ha sötét háttérrel kombinálva alkalmazzuk a hatása felerősítése érdekében.

A zöld színek

 • A zöld elsősorban az egészséggel, természetvédelemmel kapcsolatos szín. Így különösen jó szolgálatot tehet az orvosi és a környezetvédelem szektorain belül.

A szürke szín

 • A szürke bizalmat kelt az emberben, érettséget és kiszámíthatóságot sugall. A szürke a legjobb választás, ha érett, klasszikus és komoly megjelenést szeretne elérni. A sötétebb árnyalatok titokzatosabbak, míg a világosabb árnyalatok nyitottságot sugallanak. 

A fekete és fehér szín

 • A fekete szín a formalitás, a stílus, a jó ízlés benyomását hordozza, s így minden helyzetben komoly tekintéllyel bír. A fehér letisztúltságot, egyszerűséget képvisel, és a pontosság látszatát kelti. 

Érdemes tehát elgondolkodni rajta, hogy a színek miként válhatnak az üzleti terveink szolgálójává. Jó képbe lenni azzal is, hogy vajon milyen üzenetet közvetít, amikor egy cég kiválasztja logójának vagy más marketing anyagainak színét.


 Keresés

Kapcsolat

Kérje ajánlatunkat!

Megrendelőinknek testre szabott grafikai és nyomdai megoldásokat kínálunk.

Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 10.0 MB

  Iratkozz fel hozzánk!

  A honlapunkra sorra érkeznek az újabb és újabb témák sok témakörben, ami hasznos segítség lehet vállalkozása marketing eszközei erősítésében. Ha nem szeretne lemaradni róluk, akkor iratkozzon fel értesítőnkre itt...

  Please enable the javascript to submit this form

  Híreink mellett néha akcióinkat is házhoz küldjük hírleveleink által! Ne hagyja ki!